Злоумышленники установили конкретные планы ежемесячной сдачи денег  / Фото: ye.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили схему незаконного збагачення керівників Одеського національного медичного університету.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, керівництво Одеського медуніверситету спільно з Інститутом стоматології Академії медичних наук України створило в жовтні 2015 року благодійний фонд, через який організувало отримання готівки від лікарів університетських клінік.

«Зловмисники встановили конкретні плани щомісячної здачі грошей з кожного стоматологічного крісла - 13 тис. грн і технічного працівника - 6,5 тис. грн. Щомісяця з трьох клінік медуніверситету на рахунок фонду протиправно надходило майже півмільйона гривень», - додали в прес-центрі.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині за хабарництво затримали головного лікаря лікарніВ рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України правоохоронці провели слідчі дії в адміністративних будівлях університету та інституту.

Читайте такожВ Одесі затримали чиновника, який брав хабарі у лікарів «Вилучена бухгалтерська документація, печатки фонду, 105 тис. грн і 1350 дол. США. Гроші були розкладені в окремі пакети із зазначенням місяця отримання», - уточнили в прес-центрі.

В даний час тривають обшуки за місцем проживання керівників клінік та інші невідкладні слідчі дії.