В столице от гриппа скончалась 33-летняя женщина / © UNIAN

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час наради у Чернігівській облдержадміністрації повідомив головний державний санітарний лікар Чернігівської області Микола Донець.

За його інформацією, хворих на свинячий грип виявлено у 10 районах області та містах Ніжин, Прилуки і Чернігів. Цей вірус став причиною ускладнень, внаслідок яких в області померли вже 10 людей, віком від 29 до 78 років.

Відео дня

Медики підкреслюють, що померлі належали до групи медичного ризику захворювання на грип. Також мало місце пізнє звернення хворих (3 - 8 доба) за медичною допомогою від дня захворювання.

Читайте такожУ столиці від грипу померло 37 людей

«У всіх лабораторно підтверджено вірус грипу типу А(H1N1)», - констатував Донець. Він додав, що ніхто з померлих не був щеплений. Всього на Чернігівщині зробили профілактичні щеплення понад 230 людей (0,1%) населення області, у тому числі майже понад 150 дітей із дитячих будинків.

На сьогодні призупинено навчання у 600 навчальних закладах, у тому числі 80 дитячих садках майже у всіх районах області, окрім Прилуцького.

З початку епідсезону (1 жовтня) у Чернігівській області на грип та ГРВІ захворіли понад 90 тис. людей, у тому числі 53,3 тис. дітей. За останні три дні захворюваність знизилась до 44% вище епідпорогу. Найвищий показник зареєстровано у Чернігівському районі 259,7%, а найменший у Ріпкинському районі – 41,7%.

Медики очікують, що перша хвиля захворюваності на грип та ГРВІ за тиждень-другий піде на спад, натомість упродовж місяця варто очікувати нову хвилю епідемії, викликану вірусом грипу В. Рівень захворюваності прогнозується значно нижчий, а перебіг – легший. За прогнозами, у Чернігівській області за епідсезон захворіє майже 210 тис. населення.