Аптечки для жителей Донбасса / Фото: Пресс-служба Гуманитарного штаба Рината Ахметова

Чверть жителів Донецької області відчувають брак медикаментів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося у ході презентації «Дослідження соціального самопочуття та потреб населення Донецької області», ініційованого Гуманітарним штабом Ріната Ахметова.

«Хоча ситуація з ліками, продуктами харчування і побутовими товарами в Донецькій області порівняно, наприклад, з вереснем покращилася, тим не менш, чверть жителів Донецької області відчувають нестачу медикаментів, кожен п'ятий – продуктів харчування, а 13% відчуває дефіцит основних непродовольчих товарів», - зазначив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

Відео дня

За його словами, найбільше не вистачає ліків для лікування серцево-судинних захворювань, препаратів, що нормалізують артеріальний тиск.

Читайте такожПонад 100 тисяч тонн гуманітарної допомоги доставив штаб Ахметова жителям Донбасу«Брак медикаментів найгостріше відчувають літні люди, особливо жінки. Найбільш складна ситуація з ліками залишається у сільській місцевості та невеликих містах на непідконтрольній території», - сказав Паніотто.

Дослідження було проведене на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова з 29 травня по 12 червня 2016 року. У проекті оцінювалися потреби гуманітарної допомоги жителів Донецької області. Опитування було проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) методом телефонного інтерв'ю за допомогою комп'ютера (CATI). Опитування проводилося як стаціонарними, так і мобільними телефонами.

Величина вибірки: 2110 респондентів у віці старше 18 років зі 100 населених пунктів (міських і сільських) Донецької області, як на підконтрольній, так і не непідконтрольній території.

Читайте такожШтаб Ахметова запускає програму відпочинку "Мирне літо – дітям Донбасу – 2016"Порівняння ситуації в Донецькій області з даними по Україні базується на даних всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного КМІС у травні 2016 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання. У презентації також використані дані телефонного опитування, проведеного КМІС у Донецькій області у вересні 2014 року на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.