Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь ЯДУХА заявив, що під час реформування медичних закладів краю враховуватимуться потреби населення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це очільник краю повідомив на прес-конференції.

“Вкотре наголошую, ніякої примхи тут немає, все виключно базується на потребах. І ніхто з зав’язаними очима не буде проводити перепрофілювання чи скорочення. Згідно з постановою Кабміну від 1997 року щодо впорядкування ліжкового фонду в медичних закладах, на Хмельницьку область визначено кількість у 80 ліжок на 10 тисяч населення. А у нас 87, в той час, коли в Україні – 86”, – зазначив він.

Відео дня

Голова ОДА пояснив, що не стоїть категоричне питання скорочення медзакладів. Якщо є необхідність у збільшенні ліжок, до прикладу, кардіопрофілю, то там збільшуємо, переконаний посадовець.

“Якщо ми бачимо, що в лікарні не використовуються ліжка за призначенням, бо немає такої потреби у терапевтичного напрямку, то, звичайно, вони будуть скорочені і передані, до прикладу, в хірургію або в інше відділення. Все буде зав’язано на єдиному – потребі людей”, - наголосив В.ЯДУХА.

Разом з тим він висловив занепокоєння щодо проведення реформування у лікарнях двох районів – Полонському і Хмельницькому. За його словами, там можуть мати проблемні питання виплати заробітної плати.