Севастопольська станція швидкої допомоги одержала 10 сучасних автомобілів марки «Рено».

Як передає кореспондент УНІАН, учора ввечері машини вийшли на лінію.

Головний лікар міської станції швидкої допомоги Олександр АНАНЬЇН в інтерв`ю журналістам заявив: «Автомобілі імпортного виробництва, «Рено» відповідають усім вимогам, що пред`являються Держстандартами, відповідають європейським стандартам і за кількістю пального і надійністю, а також експлуатаційними якостями».

Відео дня

Крім того, сказав він, ці машини повністю пристосовані для надання екстреної медичної допомоги, є носилки кількох видів, необхідне медичне обладнання – дефібрилятори, кардіограф, кисень, набори шин видів.

За словами О.АНАНЬЇНА, згідно з нормативами, у станції швидкої допомоги має бути 31 автомобіль, і «всі вони в нас є. Нові 10 ідуть під заміну».

Він додав, що «Севастополь є лідером з оснащення парку машин швидкої допомоги. Якщо програма (оновлення парку машин) буде завершена, як планується, і якщо цього року ще будуть виділені кошти на придбання, ми будемо абсолютними лідерами не тільки в Україні, а й в Європі».

У свою чергу начальник Управління охорони здоров`я Севастопольської міськдержадміністрації Віктор ПОЛОГОВ повідомив журналістам, що на придбання цих автомобілів було виділено 3 млн. 940 тис. грн. з міського і державного (субвенція) бюджетів.

За його словами, цього року передбачено ще 3 млн. грн. на придбання такої техніки.

Нові «Рено» замінять старі «Газелі», котрі, в свою чергу, будуть передані в сільську зону. Таку вказівку дав голова міськдержадміністрації Володимир ЯЦУБА. «У нас же машини звільняться? Ось ми їх дамо на сільські райони. Вони ж іще попрацюють?! Під паркан ми їх ставити не будемо», - сказав він.

Перший заступник голови МДА Сергій САВЕНКОВ повідомив журналістам, що в Севастополі з початком роботи 10 нових автомобілів швидкої допомоги фактично розпочалася реформа в сфері охорони здоров`я.

За його інформацією, цього року по загальному фонду на міську медичну галузь заплановано 339,8 млн. грн., тоді як у 2011 році виділялося 297,9 млн. грн.