Дніпровський районний суд Києва виніс вирок трьом зловмисникам, які упродовж березня-квітня обікрали 38 дітей.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Дніпровського району столиці.

Як з’ясувалося, вони вже неодноразово відбували покарання у місцях позбавлення волі за грабіж.

Відео дня

Придумавши історію про викрадені речі їх знайомих, друзів, зловмисники підходили до неповнолітніх та просили показати телефони та цінні речі. Інколи представлялися працівниками міліції. Діти у більшості випадків самі віддавали їм телефони та знімали із себе прикраси, бо намагалися виправдатися перед зловмисниками, котрі їх звинувачували у крадіжці. У деяких випадках мобільні телефони зловмисники відбирали силоміць та погрожували розправою.

Загалом за два місці злочинці обікрали 38 дітей у Деснянському, Оболонському та Дніпровському районі. Шляхом обману вони викрали 1 iPad, 34 мобільні телефони, з яких 3 iPhone, 1 золоту каблучку, 2 золотих ланцюжка з підвісками.

Жодну із викрадених речей потерпілим не повернули.

Вироком суд двох злочинців засуджено до 5 та 4,6 років позбавлення волі. Третьому призначено умовну міру покарання. Зловмисників засуджено за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Разом з тим прокуратурою Дніпровського району вирок суду стосовно умовно засудженого злочинця оскаржено у зв’язку з м’якістю призначеного покарання, зазначили в прес-службі.