Вчені заявили, що ківі здатний допомогти позбавиться від жиру на животі \ Фото: УНІАН

Дослідження показало, що вживання ківі, багатого вітаміном С, збільшує швидкість спалювання вісцерального жиру.

Вісцеральний жир відкладається в порожнині живота і регулює роботу гормонів в організмі. Його надлишок може мати потенційно небезпечні наслідки - збільшення ризику серцевих захворювань, оскільки вісцеральний жир виділяє специфічні хімічні речовини, пише medikforum.

Вчені відзначають, що вживання деяких продуктів допомагає організму позбутися надлишків такого жиру, тому вони рекомендують їсти ківі.

Відео дня

Читайте такожБританський лікар назвавши п'ять причин непомітного набору ваги

Журнал Nutrients опублікував результати дослідження, які говорять, що ківі покращує контроль рівня цукру в крові, що пов'язано з втратою жиру і ваги. Учасники випробувань щодня протягом 12 тижнів з'їдали по два ківі. Після закінчення цього терміну у людей було зафіксовано значне підвищення рівня вітаміну С в плазмі, а також зниження показників діастолічного і систолічного артеріального тиску, зменшення окружності талії і співвідношення талії до стегон.

"Ківі містить фермент актинідин, що поліпшує травлення. Гарне травлення і стійка втрата ваги йдуть рука об руку", - відзначають дослідники.

За словами вчених, один плід ківі вагою не менше 69 грамів містить близько 64 мг вітаміну С. Саме він прискорює спалювання жиру в тілі при фізичних навантаженнях. Також ці фрукти є хорошим джерелом інших антиоксидантів, включаючи холін, лютеїн і зеаксантин, що допомагають виводити вільні радикали з організму. На думку авторів дослідження, вживання ківі і регулярні фізичні вправи здатні значно зменшити кількість вісцерального жиру, а споживання достатньої кількості продуктів з вітаміном С може зробити людей більш стійкими до набору жирової маси.

Вас також можуть зацікавити новини: