Ілюстрація / REUTERS

Нове дослідження показало, що кожні чотири додаткові роки освіти знижують ризик пияцтва на 50%.

Дослідники з Великобританії з'ясували, що якщо люди витрачають на отримання додаткової освіти 4 роки, то вони на 50% рідше стають алкоголіками, повідомляє MedikForum.

Причому це було виміряно не кількістю спиртних напоїв, які вони вживають протягом життя, а генетичними маркерами, які свідчать про серйозну залежність від алкоголю.

Відео дня

Читайте такожНазвано головну небезпеку вживання кави вранці

Молоді люди, які повністю закінчували середню школу (тобто також і закінчували коледж), частіше пили вино, а ось ті, хто мав незакінчену середню освіту, вдавалися до більш міцних спиртних напоїв, а також до пива і сидру. Автори дослідження вважають, що просування освіти може бути потужним інструментом із захисту від зловживання алкоголем і від алкогольної залежності серед населення в цілому. Свої висновки вчені зробили на основі спостережень за 780 тис. чоловіків і жінок.

Вони виділили 53 генетичні варіанти, що мають відношення до формування залежності від алкоголю, а також порівняли їх з тим, мають чи не мають власники цих генів закінчену середню і додаткову вищу освіту. Це дослідження обмежувалося тільки англомовними країнами, і для його підтвердження серед інших держав необхідні додаткові спостереження.

Раніше корейські вчені заявили, що часте вживання невеликих порцій алкоголю може бути більш небезпечним, ніж нечасте зловживання спиртним.