
За словами лікарів, ріст ниркових каменів можуть стимулювати речовини, що входять до складу харчових добавок та харчових продуктів. Але основна причина хвороби - все-таки у порушеннях метаболізму.
Читайте такожЛікарі назвали найкорисніший літній фрукт
Є три основні типи ниркових каменів: фосфатні, оксалатні й уратні, йдеться в матеріалі "РІА Новости".
Часто у пацієнтів видаляють оксалатні камені. Вони складаються із солей щавлевої кислоти, що міститься у багатьох продуктах, наприклад в томатах і щавлі. Крім того, появу каменів може викликати популярний підсилювач смаку глутамат натрію.
Але річ не тільки в харчуванні: на процес утворення каменів можуть впливати й різні запалення в організмі.
Раніше Супрун розповіла, що через сечокам'яну хворобу страждає близько 12% населення світу. Високі ризики потрапити до числа цих людей мають ті, хто не піклується про здоров'я своїх нирок.