Фото: REUTERS

На круїзному теплоході Diamond Express, що стоїть на карантині в гавані японського міста Йокогама, число інфікованих коронавірусом, що викликає новий вид пневмонії, тільки за один день зросло більш ніж на 40 і досягло 61.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міністерство охорони здоров'я Японії.

Ці випадки були виявлені в результаті вибіркового тестування 273 осіб, у яких помічені підозрілі симптоми, або були контакти з тими, у кого спостерігаються такі симптоми.

Відео дня

За даними відомства, у 21 випадку коронавірус виявлений у громадян Японії. У японському МОЗ сказали, що тестування людей на Diamond Princess буде продовжено у разі виявлення осіб з симптомами вірусу. Нові пацієнти будуть відправлені до лікарні в Токіо та інших міст країни.

Читайте такожУ 10 осіб на заблокованому у Японії лайнері підтверджено захворювання коронавірусом – МОЗ

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого в японському порту Йокогами круїзний лайнер Diamond Princess («Діамантова принцеса») помістили на карантин, тому що в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV.

За даними українського МЗС, на судні знаходяться 25 громадян України - члени екіпажу. Всього на судні 3 700 тис. осіб з 56 країн світу, з яких 2 тис. 700 - пасажири. Станом на 6 лютого зараження коронавірусом осіб підтвердилося у 10 осіб, які перебувають на лайнері. Серед інфікованих українців не було.