REUTERS

Станом на 7 лютого в світі зареєстровано 31 тис. 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом 2019-nCoV, з них 641 – летальний.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожЛікар з Уханя, який першим попереджав про спалах коронавірусу, таки помер

Відео дня

"Станом на ранок 7 лютого було зареєстровано 31 тис. 549 випадків, лабораторно підтверджених, інфікування новим коронавірусом людини і, в тому числі, 641 випадок смерті", - сказав Кузін за інформацією від Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Він зазначив, що випадки інфікування переважно реєструються у Китаї – 31 тис, 200 осіб, а також у ще 24 інших країнах. До таких країн у порівнянні з попередньою добою додалася Бельгія.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.