Ілюстрація / REUTERS

Влада Мексики зафіксувала перший у країні випадок зараження новим коронавірусом.

Про це повідомив у п'ятницю заступник міністра охорони здоров'я латиноамериканської країни Уго Лопес на прес-конференції, яка транслювалася в Twitter, пише ТАСС.

Читайте такожВ Азербайджані зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом

Відео дня

"Сьогодні у нас вже є один підтверджений випадок коронавірусу", - сказав він. За словами чиновника, стан пацієнта стабільний, він переносить викликане вірусом захворювання в "легкій формі".

За даними газети "Міленіо", мова йде про 35-річного громадянина Італії, який проходить лікування в Національному інституті респіраторних захворювань в Мехіко. Лопес зазначив, що мексиканська влада перевіряє стан всіх, з ким хворий міг вступати в контакт після зараження.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 27 лютого в світі було зареєстровано 82 тис. 164 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 2 тис. 801 - летальні, одужали 32 тис. 897 осіб.

За інформацією українського Міністерства охорони здор