Ілюстрація / REUTERS

69 відомих епідеміологів, молекулярних біологів та інших вчених опублікували в суботу, 21 березня, відкритий лист уряду Іспанії, у якому попередили про неминучий крах іспанської системи охорони здоров'я у разі, якщо не буде проведена "тотальна" ізоляція людей.

На думку авторів, необхідно ще сильніше обмежити свободу пересування, передає DW.

В якості конкретного заходу в листі пропонується дозволити поїздки на роботу тільки людям, зайнятим у системі забезпечення основними продуктами життєдіяльності. В іншому випадку неминучий крах системи охорони здоров'я може відбутися вже "в районі 25 березня".

Відео дня

Читайте такожКількість заражених коронавірусом у світі перевищила 303 тисячі осіб

В Іспанії, починаючи з 15 березня, введено режим надзвичайного стану. Жителям 47-мільйонної країни пропонується залишати свої будинки лише у виняткових випадках, до яких влада віднесла купівлю продуктів, відвідування аптеки чи лікарні, а також поїздку на роботу. Порушникам загрожують серйозні грошові штрафи або навіть тюремне ув'язнення. Заходи введені строком на два тижні, для їх продовження необхідна згода парламенту.

Як повідомляв УНІАН, Іспанія наблизилася до позначки в 25 тисяч за кількістю заражених коронавірусом - протягом останніх діб число заражених зросло до 24 926.