REUTERS

20-річна американська студентка Джулія Бускалья, яка заразилася в Італії коронавірусом нового типу, розкрила страшну правду про симптоми хвороби.

Її слова наводить видання Daily Mail. На початку березня дівчина повернулася в США і пройшла тест на хворобу COVID-19, який дав позитивний результат. Вона була здивована, адже у неї не було поширених симптомів.

Бускалья згадує, як в Італії вона весь день пролежала в ліжку через погане самопочуття: "У мене розколювалася голова, вуха пульсували, а в горлі неначе палахкотіла пожежа. Тіло ломило й морозило".

Відео дня

Наступного дня вона стала почуватися ліпше, але про всяк випадок вирішила викликати лікаря, який сказав, що у неї застуда.

Читайте такожЛікар для Politico про пандемію коронавірусу: "Я працюю в швидкій і налякана"

"Незабаром я стала погано чути лівим вухом, але вирішила, що це через перевтому. Кашлю у мене не було", - розповіла студентка.

3 березня, поки дівчина все ще була в Італії, вона стала гірше чути. Також вона перестала розрізняти смаки й запахи. У неї не було кашлю, але сильно боліла голова.

5 березня вона повернулася до США і вісім днів провела вдома на самоізоляції.

"У мене з'явився мокрий кашель, а слух, смак і нюх відновилися", - продовжила вона.

14 березня Бускалья пройшла тест на коронавірус і дізналася, що вона заражена.

"У мене все ще не було симптомів, про які всі говорили. Легкий кашель, але нічого більше", — наголосила вона.

"Я знаю, що мої однолітки сміються і радіють, що у них немає цієї інфекції. Але це не жарт... Залишайтеся вдома. Бережіть себе. Обмежте контакти... ", - підсумувала дівчина.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 25 березня у світі 423 тис. 121 людина захворіла на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: