Ілюстрація / REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявили, що понад 95% померлих у зв’язку з коронавірусом в Європі були віком від 60 років.

Про це повідомляє The Washington Post.

Читайте такожКоронавірус в Італії: у березні смертність у найбільш ураженому місті зросла в 4 рази

Відео дня

При цьому, за словами глави європейського офісу ВООЗ Ханса Клюге, серед них більш ніж половина – віком від 80 років. До того ж, уточнив він, понад 80% померлих мали хоча б ще одне хронічне захворювання, наприклад, серцево-судинні захворювання, гіпертонію або діабет.

Водночас Клюге зауважив, що вік – не єдиний фактор ризику заразитися вірусом. "Думка, що COVID-19 впливає лише на людей похилого віку, фактично помилкова. Молодь не непереможна", – сказав він.

Зокрема, від 10% до 15% людей молодших за 50 років мають захворювання середнього або важкого ступеня.

"Важкі випадки захворювання спостерігалися у підлітків й у тих, кому близько 20 років, і багато хто з них потребував інтенсивної терапії, а деякі, на жаль, померли", – додав Клюге.

Як повідомляв УНІАН, від початку поширення коронавірусу в світі захворіло 935 817 осіб, померли від недуги 47 208 людей.

В Україні станом на ранок 2 квітня зафіксовано 804 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужали.

Читайте також: