pixabay.com

Вчені з Університету Лома-Лінда (США) показали, що найбільша частка калорійності добового раціону має припадати на сніданок, а мінімальна — на вечерю, пише The Telegraph.

Фахівці не рекомендують харчуватися після 18:00 і радять взагалі виключити прийом їжі пізно ввечері.

Таких висновків автори дослідження дійшли, оцінивши калорійність їжі залежно від часу прийому близько 50 тисяч осіб. Ті з них, хто добре снідав, мали нижчий і стабільніший індекс маси тіла (ІМТ), ніж інші.

Відео дня

Читайте такожДослідження підтвердили прямий зв'язок між споживанням жирної їжі та розвитком раку

На думку авторів, калорійний сніданок зменшує потяг людини до їжі протягом дня, тоді вона, зокрема, відмовляється від фастфуду. Крім того, регулярні сніданки знижують вміст жирів у крові і покращують чутливість до інсуліну.

ІМТ визначається як співвідношення маси тіла (у кілограмах) до квадрату зросту (в метрах). Наприклад, при масі тіла 67 кілограмів і зрості 1,7 метра ІМТ дорівнює 23. Нормальний індекс варіює у межах від 20 до 25, ІМТ від 25 до 29 свідчить про надлишкову масу тіла, ожиріння діагностується, коли цей параметр досягає 30 і перевищує його.