Мед загальнодоступний продукт, так ще й має позитивних властивостей, а це робить його незамінним в косметології, особливо домашньою. Мед корисний для схуднення, широко використовується в косметичних цілях.

Перший рецепт відомий з незапам`ятних часів, а точніше сама Клеопатра любила побалувати свою шкіру медово-молочними ваннами. Для приготування ванни візьміть літр теплого молока і розчиніть у ньому склянку меду. Після отриману рідину виливають у воду. До речі, у воду можна додати і ефірні масла, які тільки посилять ефективність.

Хочете подарувати шкірі молодість і додати їй тонус? Спробуйте медово-перцеву маску для тіла. Візьміть сто грамів меду, додайте в нього ложку червоного перцю і ложку мускатного горіха. Суміш змішайте. Даний склад можна застосовувати в якості миючого засобу для тіла, тільки використовувати його можна лише раз на тиждень. Користуючись ним уникайте ушкоджених ділянок шкіри та інтимних місць.

Відео дня

Дуже добре очистити шкіру можна за допомогою медово-бананового скрабу. Візьміть банан, розімніть його і додайте до нього ложку цукру і меду. Суміш наносять на тіло масажними рухами і натирають нею тіло протягом трьох хвилин. Після процедури шкіру не витирають, а дають їй висохнути самостійно.

Зберегти шкіру рук молодою і свіжою допоможе наступна маска. Візьміть ложку толокна, ложку меду і жовток. Все перемішайте і нанесіть на шкіру рук. Маску залишають на руках на двадцять хвилин. Буде краще, якщо на руки ви надягнете бавовняні рукавички. 

Надати шкірі ніжності і позбавити її від лущення можна за допомогою медового крему. Візьміть сто грамів мигдалевої олії, грам саліцилової кислоти і сто грамів меду. Все перемішуємо і наносимо на шкіру тонким шаром. Даний крем також допомагає боротися з різними запалення на шкірі, вуграми і прищиками.

Пом`якшити і заспокоїти шкіру після епіляції допоможе медова маска. Для її приготування візьміть ложечку меду і розчиніть її в п`ятдесяти грамах теплої води. Після рідину наносять на шкіру і залишають на п`ятнадцять хвилин.

www.gen.su