У столичному регіоні Італії ввели обов'язкове носіння масок на вулиці \ фото REUTERS

Влада Риму і прилеглого регіону Лаціо ухвалила рішення про обов'язкове постійне носіння масок на вулиці.

Читайте такожІталія може продовжити режим надзвичайного стану до кінця січня 2021 рокуРішення ухвалено для протидії росту захворюваності коронавірусом, передає Reuters.

Прем'єр-міністр Джузеппе Конте виключив будь-яке повернення до жорсткої ізоляції в країні. Однак в майбутньому можливе введення більш суворих обмежень на деяких територіях для контролю захворюваності коронавірусом.

Відео дня

"Більшість випадків захворювання пов'язано з відсутністю масок і ігноруванням соціальної дистанції", - заявив глава охорони здоров'я Лаціо Алессіо Д'амато, оголошуючи про новий захід.

Коронавірус в Італії

Італія була першою країною в Європі, яку вразив коронавірус, і посідає друге місце за кількістю померлих у Європі після Великобританії. З початку епідемії зареєстровано 317 409 випадків коронавірусу, з них майже 36 тис. випадків летальних.

Крім того в країні вчора вперше з кінця квітня зареєстровано понад 2 тис. нових випадків коронавірусу. На Лаціо припадає близько 265 з цих випадків, і кількість інфікованих постійно зростає.

У низці інших регіонів Італії, включаючи Кампанью з центром в Неаполі, вже ввели обов'язкове носіння масок на вулиці. До цього маски потрібно було надягати тільки в закритих приміщеннях, таких як магазини і кінотеатри.

В Італії захворюваність повільно збільшувалася протягом останніх двох місяців, але там як і раніше спостерігається набагато менше щоденних інфікувань, ніж в інших країнах Європи.