Єврокомісія доручить розробити єдину форму для пасажирів країн Євросоюзу \ фото REUTERS

Єврокомісія виділить 220 млн євро на транспортування громадян країн Євросоюзу, хворих на COVID-19, з одних країн Союзу в інші.

Читайте такожЄС очікує поставку вакцин від коронавірусу вже у квітніТаким чином, за словами глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен, ЄС запобіжить колапсу служб охорони здоров'я в найбільш постраждалих від пандемії країнах.

Фон дер Ляйен під час відеоконференції лідерів країн ЄС сказала, що Єврокомісія доручить розробити єдину форму для пасажирів країн Євросоюзу. Також вона закликала столиці країн ЄС об'єднати відомості про хворих коронавірусом.

Відео дня

Крім цього, вакцина від коронавірусу, як тільки вона буде доступна, буде розподілятися всередині ЄС одночасно і за принципом справедливості, заявив голова Євроради Шарль Мішель. «Ми повністю погодилися - і це повторювалося протягом відеоконференції, що країнам-членам ЄС буде гарантовано чесний розподіл (вакцин.- ред.) за контрактами з Єврокомісією", - сказав Мішель журналістам. Він висловив сподівання, що договори будуть підписані в найближчі тижні, передає kommersant.

Коронавірус у світі