Ілюстрація REUTERS

У Боснії і Герцеговині зафіксували різке щоденне зростання кількості нових випадків коронавірусної інфекції після того, як у країні почали послаблювати карантин.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожВчені виявили новий незрозумілий зв'язок між коронавірусом і курінням

Відео дня

За офіційними даними, за попередні 24 години було зареєстровано 93 нових випадки зараження і дві смерті, порівняно з 20 новими випадками днем ​​раніше і 49 випадками у понеділок.

Зазначається, що за останню добу тільки в автономній Республіці Сербській було зареєстровано 49 нових випадків.

У зв'язку зі зростанням нових випадків, чиновники закликають громадян продовжувати уникати масових зібрань і постійно носити маски, незважаючи на ослаблення карантину.

У Республіці Сербській у понеділок влада дозволила людям похилого віку виходити з дому на три години на добу, були відкриті деякі підприємства.

В іншій автономній частині країни, Федерації Боснії і Герцеговини ще в п’ятницю скасували нічну комендантську годину та дозволили людям похилого віку і дітям залишати дім на декілька годин.

Як повідомляв УНІАН, Конституційний суд Боснії визнав обмеження пересування молоді віком до 18 років та осіб віком від 65 років неконституційним і таким, що порушує права людини.

Читайте також: