У США майже 6 мільйонів людей захворіли COVID-19 / REUTERS

У США кількість виявлених інфікованих коронавірусом наблизилася до 6 мільйонів.

Як повідомляє Голос Америки, зростання захворюваності відзначено в багатьох штатах Середнього Заходу.

"Айова, Північна Дакота, Південна Дакота і Міннесота нещодавно повідомили про рекордні добові прирости нових випадків, тоді як у Монтані і Айдахо зафіксовано рекордне число госпіталізованих з COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на загальнонаціональному рівні показники захворюваності, смертності, госпіталізації і частки позитивних результатів тестів знижуються, але на Середньому Заході з'являються нові осередки епідемії.

Багато нових випадків в Айові спостерігається в округах, де розташовані Університет Айови і Університет штату Айова, частина занять в яких проходять в очній формі. У коледжах і університетах по всій країні відбуваються спалахи захворюваності, після того як студенти повернулися на кампуси. Це змусило деякі виші перейти на дистанційне навчання.

Захворюваність також зросла після щорічного зльоту байкерів у Стерджіс, Південна Дакота, що проходив з 7 по 16 серпня, в якому взяли участь понад 365 тисяч осіб з усієї країни. Департамент охорони здоров'я Південної Дакоти повідомив, що 88 випадків захворювання після цього заходу.

Читайте такожВ Індії зареєстровано найбільше за добу число нових випадків коронавірусу

За даними видання, за вісім місяців після початку пандемії в країні, США як і раніше відчувають труднощі, пов'язані з тестуванням. За останні тижні число людей, які пройшли тестування, знизилося.

Багато органів охорони здоров'я і щонайменше 33 штати відкинули нові рекомендації адміністрації Трампа з тестування на COVID-19, згідно з яким люди, що мали контакти з вірусом, але у яких не виявляються симптоми захворювання, можливо, не потребують тестування.

Представники органів охорони здоров'я вважають, що США повинні проводити тестування частіше, щоб виявляти безсимптомних носіїв вірусу для уповільнення поширення захворювання.

"Хоча за кількістю інфікованих США займають перше місце в світі, вони займають десяте місце за кількістю випадків на душу населення, поступаючись, зокрема, Бразилії, Перу і Чилі", - наголошується в повідомленні.

США також лідирують за кількістю померлих від COVID-19, яка перевищила 182 тисячі, але займають 11-е місце за смертністю на душу населення.

Коронавірус у світі: останні новини

  • 30 серпня число хворих COVID-19 в різних країнах перевищило 25 мільйонів, померли приблизно 843 тисячі пацієнтів. На цьому тлі уряди по всьому світу продовжують вводити повторні карантинні заходи, побоюючись подальшого зростання.
  • Смертність від наслідків коронавірусної інфекції може істотно зрости взимку. Однак світова спільнота вже має досвід боротьби з COVID-19 і це може допомогти з новою хвилею хвороби, завили в ВООЗ.