У ВООЗ закликали  бути пильними, щоб мінімізувати розповсюдження коронавірусу \ REUTERS

Смертність від наслідків коронавірусної інфекції може суттєво зрости взимку. Проте світове співтовариство вже має досвід боротьби з COVID-19 і це може допомогти з новою хвилею недуги.

Читайте такожУ ВООЗ розповіли, як можна уникнути другої хвилі пандемії COVID-19Про це заявив регіональний директор підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Європі Ханс Клюге, пише ТСН з посиланням на газету The Guardian.

Представник ВООЗ припустив, що зростання кількості летальних випадків може бути пов'язане з тим, що молодь, яка є потенційним переносником коронавірусної інфекції, восени і взимку буде частіше контактувати з людьми похилого віку. А через початок навчального року контролювати поширення хвороби буде складніше. 

Відео дня

"Можливо, смертність серед молодих людей не буде високою, але це як торнадо з довгим хвостом", - сказав він.

За словами Клюге, ситуація, яка була з коронавірусом взимку та навесні цього року, навряд чи вже повториться. Оскільки тоді коронавірус застав країни зненацька, а в даний час світ вже отримав досвід боротьби з цією інфекцією. А тому, каже Клюге, "пильність - ключове слово" для мінімізації поширення COVID-19.

Новини які можуть вас зацікавити: