В Індії-найбільше за добу число нових випадків COVID-19 / REUTERS

В Індії зареєстровано найбільше за добу число нових випадків зараження коронавірусом – 78 тисяч 761 особа.

Це найвищий показник з початку епідемії в країні, куди зараз поступово зміщується центр світової пандемії COVID-19, повідомляє Радіо Свобода.

Загалом в Індії хворих понад три з половиною мільйони, і четвертий день поспіль нових випадків коронавірусу понад 75 тисяч.

Відео дня

Читайте також"Багато людей загине": У ВООЗ пояснили, як не можна добиватися колективного імунітету до COVID-19

Якщо ця тенденція збережеться, Індія найближчим часом обійде Бразилію, яка за кількістю заражень в глобальному рейтингу залишається на другому місці - після США. У Бразилії інфікованих близько 3 мільйонів 800 тисяч.

Почасти зростання показника заражень коронавірусом в Індії пояснюють більш активним тестуванням населення. На день там проводиться майже мільйон тестів, тоді як ще у червні ця кількість дорівнювала 200 тисячам.

Коронавірус у світі: останні новини

  • 30 серпня кількість хворих на COVID-19 у різних країнах перевищила 25 мільйонів, померли приблизно 843 тисячі пацієнтів. На цьому тлі уряди по всьому світу продовжують упроваджувати повторні карантинні заходи, побоюючись подальшого зростання.
  • Смертність від наслідків коронавірусної інфекції може істотно зрости взимку. Однак світова спільнота вже має досвід боротьби з COVID-19 і це може допомогти з новою хвилею хвороби, завили у ВООЗ.