Інтерпол чекає сплеску злочинів, пов'язаних з вакциною / REUTERS

Інтерпол видав попередження про імовірні спроби злочинних організацій підробляти вакцину від коронавірусу, або навіть красти справжні препарати.

Читайте такожNature: Люди найчастіше заражаються COVID-19 від родичів

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у в офіційному повідомленні організації. Інтерпол розіслав подібні попередження правоохоронцям у 194 країнах світу. 

Відео дня

"Зараз, коли все більше вакцин від коронавірусу наближаються до стадії затверження та глобального розповсюдження, головне завдання - гарантувати безпеку ланцюжка постачання… У час, коли уряди готуються розгортати вакцинацію, злочинні організації готуються втрутитися або зірвати постачання", - зазначається в повідомленні.

Правоохоронців всього світу закликали заздалегідь підготуватися до можливих видів кримінальної діяльності, пов’язаних з вакциною від коронавірусу.

В організації також припускають, що з поступовим відновленням міжнародних подорожей, яка буде, ймовірно, супроводжуватися вимогою негативного тесту на COVID-19, виникне ще один вид нелегального «бізнесу». Злочинці імовірно спробують продавати підробки тестів.

Вакцина від коронавірусу - що відомо

  • Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила вакцину проти коронавірусної інфекції COVID-19 від Pfizer і BioNTech, яка показала свою ефективність на 95%.
  • Водночас третю фазу випробувань пройшла вакцина від коронавірусу американської компанії Moderna.
  • 8 листопада заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про надання Україні безкоштовно вакцини від коронавірусу. За словами Ляшка, це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року.
  • Також він повідомив, що до глобального механізму COVAX включено кандидата у вакцини від виробника Moderna (США). "Попередні результати дослідження цієї вакцини вказали на 95% ефективності запобігання розвитку COVID-19", - зазначив він.