Збільшене споживання кофеїну знижує ризик депресії \ flickr.com/photos/coffeegeek

Чашка кави – невід'ємна складова ранку для багатьох. Однак далеко не всі вживають каву, вважаючи, що це не дуже корисно. Є три причини, які переконають у протилежному.

Читайте такожКава спалює жир - вчені підтверджують її вплив на схуднення

Почуття щастя. Дослідження підтвердило, що кава допомагає відчути себе щасливішими. Вчені виявили, що вживання кави пов'язане з позитивними емоціями, такими як задоволення, доброта, прихильність і щастя. Вони також зазначили, що ніякі негативні емоції не були пов'язані зі споживанням кави.

Відео дня

Дослідження, проведене в Гарварді з участю понад 50 тис. жінок, показало, що збільшене споживання кофеїну знижує ризик депресії, повідомляє medikforum.

Антиоксиданти. Всупереч поширеній думці, кавові зерна – це насіння, яке можна знайти в маленькому яскраво-червоному або жовтому фрукті. Це насіння і фрукти багаті антиоксидантами. Одне дослідження показало, що кава сама по собі є найзначнішим джерелом загального споживання антиоксидантів.

Один з них – поліфенол, зменшує запалення і може відігравати важливу роль у захисті від хронічних захворювань, таких як ожиріння.

Ризик діабету. Метааналіз 30 досліджень показав, що споживання кави обернено пропорційне до ризику розвитку діабету 2 типу. У ньому говориться, що з кожною щоденною чашкою кави ймовірність розвитку захворювання знижується на 6%.

Автори відзначають, що можливі причини цього зв'язку включають антиоксидантну та протизапальну дію кави, її здатність стимулювати спалювання калорій і впливати на кишковий мікробіом.