Ілюстрація REUTERS

Американський нейробіолог Стівен Міллер пояснив, коли настає ідеальний час для чашки кави.

Якщо ви п'єте каву в невідповідні години, ризикуєте не відчути бажану бадьорість і прилив сил, передає слова невролога Focus.de.

Читайте такожВчені розповіли, як правильно приймати аспірин

Відео дня

За його словами, вживати каву потрібно після того, як в організмі буде подолано піковий рівень кортизолу - гормону стресу.

Якщо ви прокидаєтеся о 7:30 ранку, організм виділяє велику порцію кортизолу в період з 8 до 9 ранку. Тому кофеїн не в змозі зробити в організмі в цей період зовсім нічого.

Другий відрізок сплеску кортизолу - 12:00-13:00, третій - 17:30-18:30. Міллер стверджує, що всі, хто п'є каву в цей час, упускає бажаний стимулювальний ефект кофеїну.

Він наголосив, що ефективний час для ранкової кави - з 9:30 до 11:30.

Раніше німецькі вчені з'ясували, що максимально ситний сніданок дозволяє швидше знизити вагу й уникнути ожиріння.