Симптоми стресу / фото pinterest.com

Сучасна людина вже звикла до постійного стресу в її житті. Однак такий стан не є нормальним. Постійні стреси ведуть до виснаження нервової системи і серйозних проблем зі здоров'ям. Якщо у вас є хоча б 3 ознаки - терміново виходьте у відпустку. Якщо ці симптоми сильно турбують вас - не зволікайте з візитом до лікаря.

Випадання волосся

 Читайте такожБезпечної дози алкоголю під час вагітності не існує - вченіСтрес послаблює ріст волосяних фолікулів, що призводить до випадіння волосся. Він також сприяє втраті пігменту в волоссі, через що з'являється рання сивина. Якщо ви виявили великий клубок волосся в гребінці з ранку - це погана ознака.

Ком у горлі

Стан "кому" в горлі - це неприємне відчуття, коли людині важко дихати і ковтати. Виникає воно через спазм стравоходу. Часте відчуття клубка в горлі свідчить про постійний стрес.

Відео дня

Підвищена чутливість до болю 

Стрес провокує біль в спині, кінцівках і животі, якого раніше не було. Багато досліджень показують, що постійний ниючий біль в животі характерний для людей, які часто нервують. Також під час стресу будь-який біль відчувається гостріше.

Прилив жару

Як зняти стрес / фото pinterest.com

Необґрунтоване підвищення температури і безпричинні приливи жару - можлива ознака хронічного стресу. Також ми часто відчуваємо припливи жару перед важливими і бентежними подіями.

Дзвін у вухах і загострення нюху

Емоційний стан впливає на роботу органів чуття. Через сильний стрес ви можете гостріше відчувати запахи або відчувати дзижчання і дзвін у вухах. Однак такі ознаки також можуть бути симптомами серйозного захворювання, тому про них потрібно повідомляти лікаря.

Здуття живота і порушення апетиту

Людина, яка відчуває стрес, часто відчуває огиду до їжі або, навпаки, постійно відчуває голод. Порушення режиму харчування призводить до болів в животі. Іноді через стрес живіт може боліти і здуватися без видимої причини.

Читайте також на УНІАН: