Евакуйованих з Афганістану тестуватимуть на коронавірус \ фото REUTERS

США будуть перевіряти на COVID-19 всіх евакуйованих з Афганістану і мають намір організувати для них вакцинацію.

Про це заявив високопоставлений представник адміністрації Байдена. За словами джерела, через стрімкість операції кількість прибуваючих в країну афганців варіюється, тому точну цифру назвати поки неможливо.

Після тестування на COVID-19 американці можуть відправитися додому, а інших прибулих відправляють на різні американські військові бази, де їм допоможуть звернутися за дозволом на роботу, розповіло джерело. Афганці також повинні будуть зв'язатися з організаціями, які займаються розселенням біженців.

Читайте такожУ Німеччині почалася четверта хвиля пандемії

Представник адміністрації також запевнив, що американські правоохоронні органи і контр-терористичні служби проводять "ретельну перевірку", перш ніж евакуйованих допускають до США, передає Голос Америки.

Евакуація з Афганістану: деталі

Адміністрація президента Джо Байдена в останні тижніведе активну евакуацію громадян США і афганських партнерів з кабульського аеропорту. Завершення виведення американських військових намічене на 31 серпня.

Талібан заявив, що евакуація всіх іноземців повинна бути завершена до 31 серпня, і що він не погодиться на продовження цього терміну.