Ілюстрація / REUTERS

Наукові експерименти показали, що активність коронавірусу знижується при впливі сонячного світла, високих температур, вологих умов і спирту.

Читайте такожНауковці з'ясували, на скільки коронавірус скорочує життя людиниТакі висновки представив виконуючий обов'язки заступника міністра науки і технологій США Білл Браян під час брифінгу, повідомляє CNN.

За його даними, при впливі прямих сонячних променів, температурі від 21 до 24 градусів Цельсія і вологості до 80% вірус починає гинути через дві хвилини, перебуваючи на поверхні. При цьому в повітрі він починає руйнуватися вже через півтори хвилини при впливі прямих сонячних променів, температурі від 21 до 24 градусів і вологості всього у 20%.

Відео дня

Присутній на брифінгу президент США Дональд Трамп припустив, що якщо «тіло (інфікованого) зазнає потужного впливу ультрафіолету або світла» або «доставити світло всередину тіла через шкіру», це «матиме дезінфікуючий ефект», а коронавірус «зникне за хвилину».

«Як ви говорили, ще належить провести додаткові випробування», – сказав Трамп, звернувшись до Браяна.

Президент також запропонував чиновнику провести експерименти з дезинфікуючим засобом, пошукати спосіб, при якому ця речовина може бути використана для ураження коронавірусу у хворому організмі.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Вашингтоні впевнені, що поширення COVID-19 може значно сповільниться влітку.

Читайте також: