Михайло Радуцький / фото УНІАН

Закон про загальнодержавне обов’язкове медичне страхування в Україні планують ухвалити 2020 року. За прогнозами, він набуде чинності у 2022-2023 роках.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат України (фракція "Слуга народу"), голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

"У цьому році ми плануємо прийняти закон про загальнодержавне обов’язкове медичне страхування. Це ми плануємо у цьому році, але економічний стан, який ми бачимо сьогодні, наприклад, дуже багато у "конвертах" у нас виплачується зарплатні в країні, а без цього не буде страхової медицини", – наголосив Михайло Радуцький.

Відео дня

Читайте такожЕлектронний лікарняний запрацює до квітня 2020 року - Мінсоцполітики

Нардеп продовжив: "Ми приймаємо закон і кажемо, що він набуває чинності з 2023 року. Є обіцянка президента, є обіцянка КМУ, що кожного року ми будемо зменшувати відсоток зарплати в "тіні". Буде "детінізація", "конвертів" буде менше і менше, люди будуть вимагати, щоб їм сплачували зарплату… І як тільки ми побачимо, що вдвічі зменшиться зарплата у "конвертах", ми введемо (страхову медицину. – Ред.). Наш прогноз, що це буде кінець 2022 – 2023 рр., ми введемо у дію цей закон".

Нардеп додав, що наразі експерти вивчають різні системи страхової медицини, які існують в інших країнах.