Офіс страхового примирителя допоможе українцям врегулювати спори зі страховими компаніями / www.ukrinsurance.com.ua

Агентство США з міжнародного розвитку виділило грантові кошти в розмірі 100 тис. дол. громадській організації «Інститут громадянських свобод» на створення в Україні Офісу страхового примирителя, який покликаний допомогти українцям врегулювати спори зі страховими компаніями.

Про це під час презентації проекту повідомила заступник керівника проекту USAID «Трансформація фінансового сектора» Юлія Вітка.

Читайте такожЧастка страхування у ВВП України до 2025 року повинна становити не менше 2% - НБУ

Відео дня

«Я рада повідомити про вручення гранту громадській організації «Інститут громадянських свобод» на позасудове вирішення спорів у страховому секторі ... Наш проект спрямований на захист прав споживачів ринку і допоможе вирішити спори між споживачами і страховими компаніями», - сказала Вітка.

Вона додала, що проект реалізуватиметься до листопада 2020 року.

Присутня на заході голова громадської організації «Інститут громадянських свобод» Світлана Жукова повідомила, що реалізація даного проекту передбачає створення на базі інституту Офісу страхового примирителя, який опікуватиметься роз'ясненнями страхових спорів для споживачів і надаватиме рекомендації страховим компаніям.

За словами Жукової, звернутися до Офісу страхового примирителя може виключно фізособа щодо вирішення страхового спору, термін давності якого становить не більше одного року і вимоги щодо якого не перевищують 100 тис. грн.

Вона додала, що ще однією важливою умовою для подачі заявки на врегулювання спору є наявність попереднього звернення фізособи щодо виниклої проблеми до страхової компанії, за підсумками якого людина отримала відмовучи їй не дали відповідь.

«Цей проект надасть можливість вирішити спір зі страховою компанією без звернення до суду - швидко, безкоштовно і професійно», - підкреслила голова ГО «Інститут громадянських свобод».

Присутні на презентації представники страхового ринку України позитивно сприйняли цю ініціативу, зазначивши, що цей проект виведе їх взаємодію з клієнтами на новий рівень.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня Асоціація правників України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) запустила проект з надання безкоштовних юридичних консультацій для вразливих груп українського населення з питань відновлення платоспроможності та реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб.