Заворушення в США обійдуться страховикам у велику суму / REUTERS

Казахстанська страхова компанія "Євразія" може виплатити страховку за магазини американської роздрібної корпорації Target Corporation, які постраждали від рук вандалів і мародерів під час хвилі протестів.

Як повідомляє Forinsurer, компанія вже отримала перші офіційні документи про оцінку попереднього розміру збитку.

Читайте такожВ американському Вінсконсині спалахнули масові заворушення через поранення афроамериканця (фоторепортаж)

Відео дня

"Перші документи, що підтверджують настання страхового випадку, ми вже отримали та сформували резерв у розмірі $3,7 млн (понад 1,5 млрд тенге) для здійснення наступних виплат", - заявили в страховій компанії.

Постраждали 152 магазини Target

"Згідно з попередньою оцінкою лосс-аджастерів, загальний збиток в результаті розгрому 152 магазинів Target під час заворушень в США на початку літа може доходити до $87 млн", – поділився виконавчий директор страхової компанії Шакір Імінов.

Заворушення в США

  • 25 травня 2020 року в Міннеаполісі 46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер після затримання поліцією міста. Один з них притиснув його шию коліном, попри те, що Флойд кілька разів повторював, що задихається. Зрештою він втратив свідомість, а згодом помер.
  • Чотирьох поліцейських звільнили. Головному підозрюваному пред'явили звинувачення у вбивстві з необережності. Щодо інших ще тривають слідчі дії.
  • Очевидці зафільмували затримання на відео, яке розлетілося по країні та викликало хвилю обурення. Масові протести охопили десятки штатів, вони супроводжуються заворушеннями та зіткненнями з поліцією. Проти мітингувальників застосовували сльозогінний газ і гумові кулі. Демонстранти підпалювали машини, грабували магазини та офіси. Відомо про постраждалих з обох боків. У багатьох штатах ввели комендантську годину. Для врегулювання ситуації на вулицю вивели Нацгвардію.
  • Від мародерства постраждав восьмий за величиною ритейлер у Сполучених Штатах-Target Corporation.
  • Мережа нараховує майже 1900 магазинів, де працюють понад 360 000 співробітників. До продукції, що продається відносяться товари для краси та здоров'я, постільні приналежності, одяг і аксесуари, електроніка, продукти харчування, меблі, ювелірні вироби, Товари для догляду за газоном і садом, зоотовари, взуття, Дрібна побутова техніка та іграшки.