Середньоденний розмір такої допомоги склав 303,85 грн / фото УНІАН

Середньоденний розмір допомоги по догляду за хворими дітьми та родичами від Фонду соціального страхування України (ФССУ) склав за підсумками півріччя 303,85 грн, що на 52,48 грн, або на 20,9% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Як повідомила прес-служба ФССУ, у січні-червні 2020 року українські працівники провели 1,279 млн днів, доглядаючи за хворими дітьми та родичами.

«Фонд соцстрахування компенсував втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду, на суму 388,9 млн грн. Виплати отримали 134,4 тисячі застрахованих осіб», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожФонд соцстрахування за перше півріччя компенсував майже 5 мільярдів гривень за лікарняними

У ФССУ нагадали, що надання допомоги з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років виплачується за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря, потребує догляду, але не більше 14 календарних днів, а у разі стаціонарного лікування - за час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по догляду за хворим членом сім'ї виплачується не більше ніж за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, - не більш ніж за сім календарних днів.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування України за перші 6 місяців 2020 року профінансував допомогу по вагітності та пологах на 2,4 млрд грн, що на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.