На виплату допомоги було направлено 1,122 млрд грн. / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) профінансував матеріальне забезпечення за заявами-розрахунками, представленими роботодавцями по 25 червня, погасивши заборгованість по лікарняним і декретним виплатам.

Як повідомила прес-служба ФССУ, всього на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності, допомоги по вагітності і пологах та на поховання Фонд соцстрахування направив 1,122 млрд грн, профінансувавши заяви-розрахунки з 23 травня по 25 червня включно.

Читайте такожСтрахування медиків: у Київраді заявили про декларативний характер проекту рішення

Відео дня

Зазначається, що фінансова допомога для погашення заборгованості була надана ФССУ з фонду боротьби з COVID-19 згідно з рішенням Кабінету міністрів України. Зазначені кошти виділені фонду на поворотній основі.

«Суми профінансовані фондом допомоги надійдуть на рахунки страхувальників (роботодавців) протягом декількох днів, залежно від тривалості бухгалтерських операцій», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соцстрахування в першому кварталі цього року профінансував лікарняні та декретні майже на 4 млрд грн.

20 травня Кабінет міністрів України прийняв постанову про виділення Міністерству соціальної політики 2,279 млрд грн для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування з фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою і її наслідками.