Страховики підбили перші підсумки наслідків коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

Страхові компанії підбили підсумки першого півріччя 2020 року.

Про це йдеться у звіті страхових компаній ARX і ARX Life.

Читайте такожВ Україні може запрацювати програма страхування аграріїв: стали відомі терміни

Відео дня

Сума страхових премій склала понад 1,252 млрд грн.

Зібрані премії від фізосіб - понад 727 млн гривень.

Сума виплат - понад 463 млн гривень, з них виплати фізособам - 349 млн грн.

Сума зібраних страхових премій Cоставить 126 млн грн.

Лідери сегменту

Лідерами сегменту non-life страхування є: КАСКО - 53% в портфелі компанії; ДМС (добровільне медичне страхування) - 19% в портфелі компанії; страхування майна - понад 12% в портфелі компанії; ОСАГО - 8% в портфелі компанії

Премії

Сума премій, зібраних в сегменті КАСКО, склала понад 665 млн грн. Сума виплат - понад 290 млн грн, з них фізособам - понад 201 млн. Сума премій, зібраних в сегменті ДМС - 240 млн грн.

Сума виплат - понад 79 млн грн. Сума премій в сегменті страхування майна - 158 млн грн. Сума виплат - понад 26 млн грн, з них фізособам - понад 17 млн грн. Сума премій в ОСАГО перевищила 100 млн грн. Сума виплат - понад 45 млн грн.

Страховка на період пандемії

  • 24 березня 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг рекомендувала клієнтам страхових компаній України переконатися в тому, що їх страховий поліс за договором страхування покриває ризик епідемії та / або пандемії, щоб уникнути непорозумінь при пред'явленні вимог в разі підтвердження даного захворювання.
  • 30 квітня 2020 року стало відомо про те, що страховка від компанії "ІНГО" покриває витрати на діагностику COVID-19, а не лікування.