Кількість скарг українців на дії страхових компаній зросла на 22% / фото: Depositphotos

В Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) у січні-березні 2020 року надійшло 430 скарг від потерпілих і страхувальників на дії страхових компаній-членів бюро, що на 21,8%, або на 77 скарг більше, ніж у четвертому кварталі 2019 року.

Як повідомили в прес-службі бюро, найвищий рівень скарг зафіксовано на страхову компанію "Омега" (17,7% від загального обсягу скарг).

Згідно з повідомленням, за вказаний період збільшилася кількість страховиків, які отримали найвищу оцінку за всіма трьома показниками ("оцінка діяльності страховика", "якість врегулювання збитків" і "рівень скарг від потерпілих і страхувальників") - до 25.

Відео дня

Також наголошується, що жодна зі страхових компаній, як і в попередньому кварталі, не отримала низьку оцінку за показником "оцінка діяльності страховика".

Також стабільним залишається кількість страхових компаній, які отримали незадовільну оцінку по показнику "якість врегулювання збитків" - 4 страховики.

Читайте такожМТСБУ: страховики стали швидше врегульовувати вимоги і покращили якість роботи

Своєю чергою, за показником "рівень скарг від потерпілих і страхувальників" у січні-березні поточного року кількість незадовільних оцінок склало 7, що на три більше, ніж у попередньому кварталі.

"Залишається актуальним питання скарг на страховиків. Ми хочемо поступово звести нанівець скарги, пов'язані з затримкою компенсації за збиток, заподіяний в ДТП, яких найбільше надходить в МТСБУ. Бюро зараз працює над впровадженням системи розгляду скарг на страховиків ОСАЦВ ("омбудсмен по ОСАГО"). Зробимо цю послугу для постраждалих безкоштовною, надаючи можливість вирішити проблему оперативно, без зайвих юридичних та судових витрат", - цитує прес-служба генерального директора МТСБУ Володимира Шевченка.

Як повідомляв УНІАН, кількість скарг українців на дії страхових компаній, які надійшли в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), у 2019 році скоротилася у порівнянні з 2018 роком на 15-20%.

Довідка УНІАН. Моторне (транспортне) страхове бюро України являє собою об'єднання страховиків, які здійснюють діяльність у сфері страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ). Членство страховиків у МТСБУ є обов'язковою умовою для здійснення такого виду страхування. Нині активними учасниками об'єднання є 48 страхових компаній.