19 тисяч скарг Нацкомфінпослуг отримала на роботу саме фінансових компаній / ilyafinance.ru

Кількість скарг українців на дії страхових компаній, які надійшли в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), у 2019 році скоротилося порівняно з 2018 роком на 15-20%.

Як повідомив в ході круглого столу член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, при цьому кількість скарг українців за вказаний період на роботу фінансових компаній зросла.

«19 тисяч скарг Нацкомфінпослуг отримала на роботу саме фінансових компаній. На роботу страхових компаній у нас спостерігається спад скарг, і це дуже хороша тенденція – на 15-20% відбулося скорочення скарг", - сказав Залєтов, при цьому не назвавши кількість отриманих у минулому році скарг на страховиків.

Відео дня

Читайте такожЗакон про "спліт" передбачає скасування низки обов'язкових видів страхування – НБУ

За його словами, тенденція до зростання скарг на роботу фінансових компаній пов'язана з доступністю отримання українцями в цих фінустановах кредитів, в тому числі онлайн.

"Одна з причин (зростання кількості скарг на роботу фінкомпаній - УНІАН) - велика можливість обирати з понад тисячі компаній, що надають такі послуги, з яких понад сто компаній працюють онлайн. Саме доступність таких послуг призводить до того, що необізнані споживачі беруть такі кредити, не розуміючи наслідків", - підкреслив член Нацкомфінпослуг.

Як повідомляв УНІАН, у Нацкомфінпослуг у II кварталі 2019 року надійшло 2455 звернень фізичних та юридичних осіб з питань, пов'язаних з діями страхових компаній, що на 36 звернень, або на 1,5% менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Довідка УНІАН. Верховна Рада України в 2019 році прийняла закон про «спліт», який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінпослуг і поділ її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Згідно із законом, нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових та факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній з 1 липня 2020 року перейдуть до НБУ, тоді як НКЦПФР займеться регулюванням недержавних пенсійних фондів і фондів фінансування будівництва, а також фондів операцій з нерухомістю.