Ілюстрація REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зазначає, що комітет виступає за впровадження в Україні системи страхування професійної відповідальності медичних працівників.

Читайте такожЛікарняні на карантині: у Фонді соцстрахування відзвітували про кількість зверненьЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

"Збільшуючи фінансування, ми повинні одночасно і підвищувати рівень відповідальності медичних закладів перед пацієнтами. За статистикою, лише 20% лікарських помилок спричинені людським фактором, а 80% стаються через недосконалість медичних технологій, брак медичного обладнання. Отже, від помилок важливо захистити не тільки пацієнта, а і лікаря", - зазначив Радуцький.

Відео дня

За його словами, розв'язати цю проблему допоможе система страхування відповідальності лікарів. Він додав, що у багатьох країнах світу страхування професійної відповідальності медичних працівників є обов'язковим.

"На думку комітету, запровадження такої системи в Україні має стати частиною медичної реформи", - підсумував Радуцький.

Він також додав, що між комітетом та Міністерством охорони здоров'я є діалог і співпраця, і разом вони виконають усі поставлені президентом завдання.

До цього Радуцький наголосив, що його комітет наполягає на збільшенні фінансування системи охорони здоров'я наступного року вдвічі.

Раніше УНІАН повідомляв, що Нацслужба здоров'я не рекомендує запроваджувати добровільне медичне страхування.