Харків. 6 квітня. УНІАН. Правоохоронці затримали трьох мешканців Харківської області, які переправили через державний кордон в Україну групу незаконних мігрантів.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Державної прикордонної служби України, 9 нелегальних мігрантів із Афганістану та Сомалі були затримані вночі 4 квітня  після перетину українсько-російського кордону, коли рухалися у супроводі двох мешканців села Козача Лопань Дергачівського району.

Одночасно на трасі Харків – Бєлгород інший прикордонний наряд виявив 2 таксі, які очікували на нелегалів. Крім таксистів біля машини знаходився ще один організатор переправлення.

Відео дня

Затримані іноземці (4 афганців і 5 сомалійців, 2 жінки та 7 чоловіків) зізналися, що прибули спочатку до Москви, а потім потрапили у прикордоння, де переховувалися до останнього часу в приватній садибі. Усі вони зараз перебувають у прикордонних підрозділах та очікують на рішення суду. Що стосується переправників, то троє з них знаходяться під вартою, а четвертого, особу якого встановлено,  розшукують правоохоронні органи. Всі вони односельчани, однолітки – 1984 року народження. 

За цим фактом порушено 4 кримінальні справи. Громадянам України загрожує тюремне ув’язнення терміном від 3 до 7 років, повідомили у прес-службі.