Харків. 16 квітня. УНІАН. Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ наступного тижня на позачерговій зустрічі з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ обговорить двосторонню співпрацю, зокрема у газовій сфері.

Про це він сказав журналістам в Бразилії, передає РІА «Новости».

«Буквально наступного тижня ми плануємо позапланову зустріч, позачергову зустріч з Президентом ЯНУКОВИЧЕМ на території України», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів, він відзначив, що питання щодо газу між Росією і Україною врегульовано, інша справа, що українські партнери вважають ці ціни для нинішньої ситуації в Україні важкими.

«Це питання, яке обговорюється. Це не закрита тема, я з самого початку сказав Президенту України, що ми готові це робити. однак обговорюються і інші питання - саме тому, що ми інтенсифікували наші контакти», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ.

«Я сподіваюся, що ми продовжимо обговорення всіх питань, включаючи і питання забезпечення безпеки, розвиток торговельно-економічних відносин, гуманітарні питання, і зробимо це не тільки у травні, під час майбутнього візиту Президента Росії до України, а й, можливо, і раніше», - сказав Д.МЕДВЕДЄВ.

Він погодився, що останнім часом у Росії і України дуже багато контактів. «Скучили, знаєте. І мені здається, це непогано. Я і моєму колезі - Президенту В.ЯНУКОВИЧУ сказав, що зустріч у Вашингтоні теж дуже важлива: нам треба частіше спілкуватися», - зазначив глава Російської держави.

В.ЯНУКОВИЧ і Д.МЕДВЕДЄВ за останні два місяці зустрічалися кілька разів, останній - у рамках самміту з ядерної безпеки у Вашингтоні 12-13 квітня. Також заплановано візит Д.МЕДВЕДЄВА до Києва 17 травня.

Деякі українські ЗМІ повідомили, що зустріч Д.МЕДВЕДЄВА і В.ЯНУКОВИЧА може пройти у Харкові.