У Харкові пред’явлено обвинувачення викрадачам 14-річного хлопця.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, подія сталася 2 травня - двоє дорослих хлопців (1992 та 1994 р. н.) за ініціативою старшого вирішили викрасти 14-річного хлопця і зажадали від батьків викупу.

Викравши увечері підлітка, вони відвели його у темний підвал житлового будинку. Потім з мобільного телефону надіслали матері СМС-повідомлення щодо суми викупу. Спочатку назвали 10 тис. доларів, потім зробили знижку до 5 тисяч. Згодом, аби батьки не встигли повідомити міліції, викрадачі перевели підлітка до іншого приміщення, де утримували його із закритими очима до отримання викупу. Зрештою, добившись свого, вони відпустили хлопця.

Відео дня

Як повідомили у прес-службі, організатор злочину затриманий і перебуває у слідчому ізоляторі. Йому пред’явлено обвинувачення за викрадення малолітнього та втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність за ст.304 Кримінального кодексу України. Останньому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд та пред’явлено обвинувачення за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (викрадення малолітнього, з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб).

Санкція обох статей передбачає обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі на той самий термін. Розслідування справи перебуває на контролі прокуратури.