Харків. 3 грудня. УНІАН. Президент України Віктор Янукович готує звільнення голів ряду держадміністрацій.

Віктор Янукович

Про це виданню «Дзеркало тижня. Україна» повідомили джерела в Адміністрації Президента.

Відео дня

За інформацією співрозмовників газети, претендентами на звільнення є керівники восьми регіонів - Борис Климчук (Волинь), Сергій Рижук (Житомирщина), Михайло Вишиванюк (Івано-Франківщина), Микола Круглов (Миколаївщина), Едуард Матвійчук (Одещина), Олександр Удовиченко (Полтавщина), Володимир Яцуба (Севастополь), Микола Костяк (Херсонщина).

Як відзначає видання, раніше Президент звільнив голову Вінницької ОДА Миколу Джигу, який нещодавно обрався у Верховну Раду. Тому його відставка є зрозумілою хоча б з формального погляду, а ось причина незадоволення рештою поки що до кінця не зрозуміла.

«На президентському столі лежать і карта результатів виборів Партії регіонів, і звіт про підсумки соціально-економічної діяльності областей. Який документ виявиться відправною точкою процесу прийняття кадрових рішень, невідомо. Якими аргументами оперуватиме Віктор Федорович, добираючи нових голів ОДА, - теж. Януковичу потрібні максимально лояльні кадри. З іншого боку, економічна криза примушує владу прагматично підходити до кадрової політики в системі виконавчої влади», - пише видання.