Харків. 8 лютого. УНІАН. Законопроект про особливий статус Харкова, який нещодавно зареєстрований у Верховній раді, може бути розглянутий у березні.

Про це сказав на прес-конференції народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр ФЕЛЬДМАН.

Як передає кореспондент УНІАН, він зазначив, що події в парламенті, на жаль, не дозволяють розглянути проект закону раніше.

Відео дня

За словами О.ФЕЛЬДМАНА, депутати, які утворили парламентську групу «За Харків!» підтверджують свою налаштованість приступити до реалізації багатьох програм, спрямованих на розвиток міста та регіону, і закон, у разі прийняття, дуже сприятиме цьому. «Закон про Харків, - сказав він, - не піар-акція, а вимога життя, і його прийняття відкриє широкий процес відродження краю».

При цьому нардеп висловив жаль, що у Харкові склалася нездорова ситуація, і всі ідеї та пропозиції щодо змін «гальмуються чиновниками». «Розвиток міста, - сказав він, - треба відділити від політики, від цього жаху і кошмару, який панує тут».

«Харків сприймається в анекдотичному вигляді через певних чиновників. Потрібні зміни, а у нас одне патякання», - сказав О.ФЕЛЬДМАН, говорячи про особливу необхідність відродити віру та інтерес до Харкова з боку бізнесменів і всього ділового світу, про необхідність сприяння приходу інвестицій, утвердження ділової атмосфери в місті.

При цьому бютівець наголосив також на необхідності широкого обговоренні в Харкові закону про статус міста і висловив сподівання, що місцеві депутати, політики, бізнесмени та влада сприятимуть процесу відродження краю і створення такого іміджу міста, який він впродовж історії мав і на який всіляко заслуговує.