Київ. 26 жовтня. УНІАН. Через конфлікт паркувальників на Троєщині в Києві міліція змушена була організувати біля автостоянок постійний нагляд.

Про це говориться в повідомленні ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

Столична міліція вивчила ситуацію і вважає, що він має вирішуватись у мирний спосіб, визначений українським законодавством. А задля недопущення правопорушень біля автостоянок наразі перебувають співробітники Деснянського райуправління міліції.

Відео дня

В міліції інформують, що останнім часом до районного РУ ГУМВС України в м. Києві надходили повідомлення про неправомірні дії невстановлених осіб, які намагаються захопити автостоянки, розміщені вздовж лінії швидкісного трамваю по вулиці О. Бальзака.

Під час виїзду за місцем виклику працівники міліції встановили, що за зазначеними адресами розміщуються автостоянки фізичних та юридичних осіб, у яких представники ТОВ „Транс Парк Сервіс” вимагають звільнити паркувальні місця.

Також з’ясовано, що суб’єкти господарювання надавали послуги з паркування автотранспорту відповідно до договорів, укладених з Деснянською районною в місті Києві державною адміністрацією, (термін дії яких наразі закінчився) та діючих договорів із КП „Деснянськпарксервіс”.

Прокуратура міста Києва 19 серпня 2011 року винесла протест, згідно з яким дії посадових осіб КП „Деснянськпарксервіс” з укладання договорів на експлуатацію паркувальних місць визнано незаконними та запропоновано підприємству їх розірвати. У вересні 2011 року керівництвом КП „Деснянськпарксервіс” попереджено суб’єктів господарювання про дострокове розірвання договорів.

Правоохоронці звертають увагу, що за рішенням Київської міської Ради від 26.06.2007 № 930/1591 КП „ Київпарксервіс” визначено єдиними оператором з паркування транспортних засобів та встановлено єдиний порядок експлуатації паркувальних майданчиків в місті Києві. Тож суб’єктам господарювання було запропоновано укласти угоди саме з цим комунальним підприємством. Такі листи підприємці отримали, втім договори на право експлуатації фіксованих місць для паркування з КП „Київпарксервіс” укласти відмовилися.

Мід тим встановлено, що 14 жовтня 2011 року між КП „Київпарксервіс” та ТОВ „Транс Парк Сервіс” укладено договори, згідно з якими товариству передано в користування паркувальні місця на вулиці О.Бальзака. З пояснень керівництва ТОВ „ Транс Парк Сервіс” відомо, що 17 жовтня близько 15.00 години представники цього підприємства відвідали автостоянки вздовж лінії швидкісного трамваю на вулиці О. Бальзака та повідомили паркувальників про вищезазначену угоду.

Керівники суб’єктів господарювання погодилися на перемовини щодо подальшої експлуатації спірної території.

Керівництво столичної міліція сподівається, що будь-які суперечки вирішуватимуться в подальшому без порушень громадського порядку.