Унікальний парк, площею близько 300 га, з’явиться незабаром на Осокорках у Києві. Планується створення бугафункціональної зони відпочинку контактним зоопарком, зоною для риболовлі, можливостями активного відпочинку та занять спорту, ігровими майданчиками та зоною барбекю.

Про було повідомлено сьогодні, 27 жовтня, під час прес-конференції за участі представників органів влади та низки громадських організацій.

Ідеї для парку збирали звідусіль - залучили навіть керівника ГО "Фельдман Екопарк" - аби поділився досвідом створення в Харкові парку, куди спеціально приїздять туристи з інших міст України.

Відео дня

"Фельман Еко-парк пройшов великий шлях, у тому числі юридичний, тому ми готові поділитися своїм досвідом і створити такий парк у Києві", - сказав директор керівник ГО "Фельдман Екопарк Володимир Андрющенко.

Планують також залучати досвід створення й київських парків – як-от "Наталка", парк на Троєщині та інші успішні проекти міста.

Наразі єдина подібна зона в Дарницькому районі – це парк Партизанської слави, куди не всі мешканці району можуть дійти пішки. Тому влада Києва підтримала ініціативу, адже такий вона – нагальна необхідність для мешканців Осокорків та Позняків.

"Дарницький район має щільну забудову, щільний інтенсивний трафік, мала кількість зелених зон – все це впливає на екологію району та мікрорайону.  Тому ми підтримуємо створення зелених зон. Адже спальні райони – не лише місця куди люди приходять ночувати", - наголосив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Підтримку ідеї створення парку висловили також заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький і голова парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, які запевнили у повному сприянні її реалізації з боку уряду та Верховної Ради.

Нині Дарницький район налічує 343 тисячі мешканців, а в найближчому майбутньому їхнє число має збільшитись до 440 тисяч. Більшості з них ніде гуляти – район фактично позбавлений зелених зон та рекреаційних територій. Що ж стосується місцевості, де збираються створювати парк, то вона тривалий час перебуває у занедбаному стані.

"На жаль, територія навколо озера Тягле перебуває в незадовільному стані. Потерпає від сміття, бруду і не дає мешканцям району можливості безпечно гуляти навколо цієї території, - наголосив голова громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори і фауни "Осокорки" Сергій Машовець.

На створення парку планують залучити інвестиційні кошти й збудувати справді перлину  парк, куди будуть їздити не лише мешканці району, а всі кияни й гості міста. Загалом очікують до 3 мільйонів відвідувачів щороку.