Валерій Решетинський

На базі соціального центру «Варнава» в Києві, де проходять реабілітацію діти з особливими потребами, інваліди-колясочники або люди, які опинилися в скрутному становищі, буде побудовано реабілітаційне містечко.

Про це в інтерв'ю сайту Fakty повідомив керівник центру Валерій Решетинський.

За його словами, як інвестор будівництва нових будівель центру «Варнава» на вулиці Жмаченка, 20, якому на цей час вже не вистачає місця для допомоги всім нужденним і реалізації всіх соціальних проектів, виступить велика будівельна компанія «Інтергал Буд».

Відео дня

«Ми хочемо зробити дитячо-юнацьку театральну студію, хореографічну, музичну, художню. Потрібні просторіші приміщення для фізичної реабілітації інвалідів-візочників, обладнаних за сучасними вимогами для цієї категорії людей. Адже щоб одні тільки тренажери й спеціальні пристосування розмістити, потрібні величезні площі. І нам потрібен абсолютно безбар'єрний простір, спеціальні ліфти ...», - розповів Решетинський.

Він наголосив, що у 2003 році центр викупив будівлю у Києві по вулиці Жмаченка, 20, і його волонтери самостійно приводили до ладу.

«Тут у буквальному сенсі була руїна: ні даху, ні вікон, ні дверей, стіни розвалювалися. Тут жили дикі собаки цілими зграями. І ми крок за кроком поступово почали облагороджувати цю ділянку, очищати, перекривати дахи, стіни. Двісті КамАЗів сміття вивезли з цього двору», - заявив Решетинський.

Також він зазначив, що зараз центр «Варнава» отримав від КМДА 4,5 га на розширення, вже готові містобудівні умови, залишилося дочекатися затвердження робочого проекту, після чого почнеться будівництво.

«Ми дуже ретельно придивлялися до цих людей (компанії «Інтергал Буд» - ред.), які у них наміри. І побачили в них людське ставлення. Вони підтримують всі наші починання. І у нас є надія, що вони забезпечать інженерно-технічний супровід втілення нашої мрії», - зазначив Решетинський.

При цьому керівник центру стверджує, що більшість жителів району позитивно реагують на новину про будівництво центру.

«А хто сумнівається, я говорю: треба було разом з нами розгрібати цей пустир, будувати центр. А потім поговорити з матусями, для яких ми — остання надія. Деякі навіть готові переїхати до Києва, ближче до нас, щоб водити своїх діток на реабілітацію. Тому що видно, що поліпшення йде, і потрібно займатися цим постійно, щоб був стійкий прогрес», - додав Решетинський.