Що не можна давати коту / фото pexels

Багато власників кішок дають кішкам шкідливі продукти не знаючи, що тварині може стати погано. Всі ми діємо з кращих спонукань і хочемо балувати своїх улюбленців, але це може нашкодити коту. І миска сиру або риб'ячий хвіст можуть серйозно зіпсувати самопочуття вихованця.

Молочні продукти

Більшість котів не відмовляться від миски молока або сметани, але це не означає, що їм корисні молочні продукти. Дорослі кішки не засвоюють і не перетравлюють лактозу. Якщо кіт переїсть або з'їсть занадто жирні молочні продукти, то може "віддячити" вам блювотою і проносом.

Рибні кістки і консервована риба

Філе нежирних риб корисне для котів, але давати їм обрізки з голів і хвостів не можна. Гострі рибні кістки погано перетравлюються їх організмом і можуть пошкодити стравохід. Також в рибі міститься багато фосфору, який не потрібен кішкам в такій кількості. Надлишок фосфору загрожує сечокам'яною хворобою. Рибні консерви шкідливі через надлишок консервантів.

Відео дня

Виноград і родзинки

Деякі кішки ласі до винограду і з задоволенням їдять його ягоди. Але це потрібно забороняти. Виноград і родзинки викликають важке отруєння і блювоту у кота, а також призводять до хвороб нирок, через що тварину доведеться перевести на довічну лікувальну дієту.

Шоколад

Якщо ви помітили, як кіт поласував шоколадом - негайно везіть його до ветеринарної клініки. Теобромін в складі шоколаду смертельно небезпечний для кішок. Але навіть якщо летального результату не буде, негативний ефект на організм все одно трапиться. Шоколад викликає серйозне навантаження на серце кішки, тахікардію і судоми.

Ковбаса

Ковбаси містять велику кількість солі, перцю, консервантів та інших шкідливих для котів речовин. Якщо кіт часто ласує ковбасою, то хвороби травного тракту і нирок неминучі.

Гриби

Для організму кішок гриби є важкою і марною їжею. У грибах містяться шкідливі для котів токсини, які накопичуються в шлунку з часом.

Цибуля

Деякі коти обожнюють гризти сиру цибулю, а господарі спостерігають за цим з розчуленням. Але потурати цій звичці не можна. Цибуля і часник в будь-яких стравах і в сирому вигляді дуже шкідливі для кота. Ці овочі руйнують еритроцити в крові кішок, що може привести до анемії, а також вони дратують шлунок.

Вас також можуть зацікавити новини: