Навіщо цибулю ошпарюють окропом - ви про це не знали / фото pixabay.com

Цибуля - дуже поширений овоч, який часто використовують, як приправу. Господині її додають майже в усі страви, адже вона надає приємний та пікантний смак. А цибулевий суп взагалі - вінець французької кухні.

Багато хто не любить цю рослину через специфічний смак та печіння, але це не біда. Є дуже простий спосіб позбавити цей овоч гіркоти, навіть можна приготувати мариновану цибулю, - ошпарити її окропом

УНІАН розбирався, як правильно ошпарити цибулю, щоб позбутися неприємного присмаку.

Відео дня

Скільки потрібно тримати цибулю в окропі - запам'ятайте назавжди

Обдати цибулю окропом досить-таки просто. З цим завданням впорається абсолютно будь-хто.

Спочатку нарізаємо овоч так, як нам потрібно для подальшого використання, а потім:

  • висипаємо нашатковану цибулю в миску;
  • заливаємо наш овоч окропом та залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане занадто м'якою;
  • після цього її необхідно відкинути на друшляк або сито та промити дуже холодною водою, можна навіть з льодом.

На все піде не більше 5 хвилин, але результат вас порадує. Цибуля втратить всю свою гіркоту та не буде пекти в роті. Але цей спосіб не підійде для червоної цибулі, тому що вона стане сірю та не апетитною.

Як "ошпарити" цибулю з оцтом - секретний метод

У боротьбі з цибулевою гіркотою оцет може стати незамінним союзником. Він швидко прибирає з овоча все властивості, які нам не подобаються. Водночас цибуля залишається хрусткою та одразу злегка промаринується. Цей метод підійде для всіх сортів овоча.

Для приготування легкого маринаду потрібно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Отриманим розчином заливаємо нарізану цибулю. Овоч замочується приблизно 30 хвилин. Варто пам'ятати, що після такої обробки вона набуває специфічний присмак, який може не всім сподобатися.

Раніше УНІАН писав, як замаринувати цибулю.

Вас також можуть зацікавити новини: