Мариновану цибулю часто подають до шашлику, додають в салати або прикрашають ними бутерброди. А солона риба з цією закускою розкриває свій смак повністю. Лук на зиму можна замаринувати півкільцями або в цілому вигляді, якщо цибулинки невеликі.
Раніше ми писали, як заготовити маринований кавун на зиму.
Маринована цибуля на зиму півкільцями
- Цибуля - 700 г.
- Вода - 500 мл.
- Оцет 9% - 8 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 0,5 ст. л.
- Перець чорний і запашний - 0,5 ч. л.
- Лавровий лист - 1 шт.
Цибулю нарізати півкільцями і замочити в холодній воді на 15 хвилин, щоб вона менше різала очі. Потім злити воду і злегка пом'яти цибулю руками. Простерилізувати банки і кришки. У банку на дно викласти перці і лавровий лист. Потім викласти цибулю.
Воду вилити в каструлю і поставити на вогонь. Додати цукор, сіль і оцет. Після закипання зняти з вогню і залити маринадом цибулю. Закупорити банки стерильними кришками і залишити до охолодження. Потім переставити в холодильник.
Щоб маринад забарвився в рожевий колір, додайте до ріпчастої цибулин пару фіолетових.
Маринована цибуля на зиму цілий з медом
- Цибулини дрібні - 300 г.
- Мед - 1 ст. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Оцет винний або яблучний - 100 мл.
- Вода - 120 мл.
Цибулини добре промити і розкласти в чисті стерилізовані банки. Воду вилити в каструлю і поставити на вогонь. Додати мед, цукор і оцет. Довести до кипіння. Залити окропом цибулини в банках і закрити стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном і залишити до охолодження, потім переставити банки в холодильник.