Маринована цибуля на зиму / фото ua.depositphotos.com

Мариновану цибулю часто подають до шашлику, додають в салати або прикрашають ними бутерброди. А солона риба з цією закускою розкриває свій смак повністю. Лук на зиму можна замаринувати півкільцями або в цілому вигляді, якщо цибулинки невеликі.

Раніше ми писали, як заготовити маринований кавун на зиму.

Маринована цибуля на зиму півкільцями

  • Цибуля - 700 г.
  • Вода - 500 мл.
  • Оцет 9% - 8 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ст. л.
  • Перець чорний і запашний - 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.

Цибулю нарізати півкільцями і замочити в холодній воді на 15 хвилин, щоб вона менше різала очі. Потім злити воду і злегка пом'яти цибулю руками. Простерилізувати банки і кришки. У банку на дно викласти перці і лавровий лист. Потім викласти цибулю. 

Відео дня

Воду вилити в каструлю і поставити на вогонь. Додати цукор, сіль і оцет. Після закипання зняти з вогню і залити маринадом цибулю. Закупорити банки стерильними кришками і залишити до охолодження. Потім переставити в холодильник.

Щоб маринад забарвився в рожевий колір, додайте до ріпчастої цибулин пару фіолетових.

Маринована цибуля цілий на зиму / фото ua.depositphotos.com

Маринована цибуля на зиму цілий з медом

  • Цибулини дрібні - 300 г.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Оцет винний або яблучний - 100 мл.
  • Вода - 120 мл.

Цибулини добре промити і розкласти в чисті стерилізовані банки. Воду вилити в каструлю і поставити на вогонь. Додати мед, цукор і оцет. Довести до кипіння. Залити окропом цибулини в банках і закрити стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном і залишити до охолодження, потім переставити банки в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини: