Швидка піца на сковороді - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Піца – улюблена багатьма італійська страва, що підходить як для повсякденного сімейного, так і для святкового столу.

Читайте такожСмачно, ситно, апетитно: як приготувати ліниві голубці

Варіантів приготування піци та начинок для неї є безліч. Найменш затратний за продуктами і часом приготування спосіб – на сковорідці.

Відео дня

Піца на сковороді виходить смачною, а головне – готується дуже швидко та легко. Начинка для такої піци може бути будь-яка.

Швидка піца на сковороді

Для тіста

  • Йогурт - 1 ст.
  • Борошно - 7 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Олія рослинна (для смаження) - 1 ст. л.

Для начинки

  • Ковбаса - 100 г
  • Сир плавлений (пластинками) - 1 упаковка
  • Помідор - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибуля зелена, кріп або будь-яку зелень - за смаком
  • Кетчуп - за смаком
  • Сіль - за смаком

У йогурт вбити яйце. Додати борошно. Тепер необхідно перемішати продукти, щоб тісто було без грудочок. Воно повинно бути в міру густим і не дуже рідким, трохи густішим за консистенцією від тіста для млинців.

Нагріти сковороду (антипригар) додати краплю рослинної олії, сильно розжарювати сковорідку не треба, лише до тієї температури, коли виливаєте тісто і воно злегка шипить.

Коли тісто вилили викласти наверх пластинки плавленого сиру. Далі нанести кетчуп. Зверху викласти тонкі скибочки ковбаси. Посипати зеленою цибулею та зеленню.

Як приготувати піцу на сковороді / фото passionforum.ru

Рівномірно посипати нарізаним солодким перцем. На перець викласти нарізані кружальцями помідори (порізати не надто товсто) та посолити.

Накрити все добре плавленим сиром (краще намагатися все закрити).

Накрити кришкою й поставити готувати на середній вогонь приблизно 10-15 хвилин, щойно розплавиться сир – піца готова!

М’ясна піца на сковороді

Для тіста

  • Молоко - 100 мл
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Сіль - 1 пучка

Для начинки

  • Кетчуп - 30 г
  • Сосиска - 1 шт.
  • Фарш м'ясний - 100 г
  • Огірок солоний - 1 шт.
  • Сир твердий - 50 г

Огірок і сосиску порізати. Фарш обсмажити та посолити.

Молоко з яйцем та сіллю збити виделкою або вінчиком. Додати борошно, замісити м'яке слухняне тісто, розкачати коло завтовшки близько 7 мм. Сковорідку змастити соняшниковою олією, викласти в неї основу піци.

Змастити основу кетчупом. Викласти начинку й посипати сиром.

Накрити сковороду кришкою та поставити на середній вогонь. Коли сир розплавиться, підняти лопаткою тісто й перевірити, чи підрум'янилося воно. Якщо ні – то залишити піцу ще смажитися.

Піца на сковорідці "4 сири"

Для тіста

  • Борошно цільнозернове - 100 г
  • Оливкова олія - 1 ст. л. (+ трохи на змащування сковороди)
  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Вода - 40 мл
  • Сіль - 1 дрібка

Для начинки

  • Моцарела - 70 г
  • Сир твердий - 70 г
  • Бринза - 70 г
  • Томати протерті - 50 г
  • Спеції (італійські трави) - за смаком
  • Помідор - 1 шт.
  • Перець чорний - за смаком
  • Цукор (за бажанням) - за смаком
  • Сіль за смаком

Для подачі

  • Сир вершковий - за смаком
  • Базилік (зелені листочки) - за смаком
  • Помідори черрі - за смаком

Борошно, сіль, рослинну олію і жовток викласти в ємність. Потроху доливаючи воду, замісити тісто, яке не липне до рук. Кількість води приблизна – залежить від борошна.

Холодну сковороду діаметром 23 см змастити олією. Руками розподілити тісто по дну.

Смачна піца на сковороді - рецепт / фото testosam.ru

Протерті томати змішати з сіллю та чорним перцем і розподілити по тісту. На томати викласти порізані навпіл моцарелки.

Між моцарелою розкришити бринзу. Посипати спеціями. На сир викладаємо томат, порізаний кружальцями.

Далі викласти твердий сир пластинками. Поставити сковороду на дуже маленький вогонь, накрити кришкою й готувати 10-15 хвилин. Готову піцу прикрасити черрі, базиліком, викласти трохи вершкового сиру і відразу подаємо!

Кабачкова піца на сковороді

  • Кабачок - 1 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Ковбаса - 75 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Кріп - за смаком
  • Перець чилі
  • Сир твердий - 100 г
  • Олія - 1 ч. л.

Читайте такожСмачно по-домашньому: рецепт яєчної локшини

Кабачок натерти на дрібній тертці та посолити. Зайвий сік краще віджати. Додати яйця, сметану та борошно, перемішати.

Сковороду змастити рослинною олією, вилити тісто й на слабкому вогні обсмажити основу під кришкою. Перевернувши на інший бік, викласти начинку, посипати сиром і накрити кришкою. Залишити на 5 хвилин смажитися на слабкому вогні.